اللحم بالبرقوق، Carne con ciruelas secas، Meat with dried plums

المكونات:
  •     ● كيلو غرام لحم العجل أو لحم الغنم.

  •     ●بصل (الكمية إختيارية)

  •     ●بقدنوس،، ملح،، الزنجبيل المطحون

  •     ●الزعفران،،، الفلفل الأسود،،، الزيت

  •     ●القليل من عود القرفة المطحون

  •     ●برقوق الطعام الجاف

  •     ●لوز مقلي (للتزيين)


طريقة التحضير


  •     ●نضع اللحم غي الطاجين، ثم نضيف إليه الزيت و البصل و جميع التوابل و البقدنوس 
  •   
  •   ●نحرك الخليط جيدا ثم نضع الطاجين فوق
  •  النار ثم نضيف القليل من الماء حتي لا يترق. 
  •   
  •   ●نترك الخليط يتقلب لمدة 6 دقائق، ثم نضيف إليه الماء الساخن، ثم نترك اللحم على النار حتى ينضج
  •   
  •     ●نضع الخوخ المجفف في إناء آخر، ثم نضيف إليه قليل من الماء و نضعه فوق النار 
  •    
  •  ●نضيف إلى الخوخ المجفف: السكر و القرفة و ملعقة كبيرة من الزيت، ثم نتركه فوق النار حتى يتعسل. 
  •     

  •     ●في الأخير نضع اللحم في طبق التقديم و نضيف إليه الخوخ المجفف، ثم نزينه باللوز 
  • المقلي أو نزينه بالزنجلان



the ingredients
  • 1kg of veal or lamb

  • ● Onions (quantity is optional)

  • ● Parsley, salt, ground ginger

  • ● Saffron ,, black pepper ,, oil

  •     ●A little ground cinnamon stick

  •     ●Dried plums

  •     ●Fried almonds (for garnish)

  • How to prepare

  • ● Put the meat in the tagine, then add oil, onions, all spices and parsley

  • ● Stir the mixture well, then put the tagine over the fire, then add a little water so that it does not burn.

  • ● Let the mixture fluctuate for 6 minutes, then add hot water to it, then allow the meat to simmer until tender.

  • ● Put the dried peaches in another container, then add a little water and put it on top of the fire

  • ● Add to dried peaches: sugar, cinnamon and a tablespoon of oil, then leave it over the heat until it becomes soft.

  • ● At the end we put the meat in a serving dish and add dried peaches to it, then decorate it with fried almonds




  • Ingredientes

  • ● 1 kg de ternera o cordero.

  • ● Cebollas (la cantidad es opcional)

  • ● Perejil, sal, jengibre molido

  • ● Azafrán, pimienta negra, aceite.
  •   de canela molida

  • Ciruelas secas

  • Almendras fritas (para decorar)

  • Como prepararse

  • ● Ponga la carne en el tajine, luego agregue aceite, cebolla, todas las especias y perejil.

  • ● Revuelva bien la mezcla, luego ponga el tagine sobre el fuego, luego agregue un poco de agua para que no se queme.

  • ● Deje que la mezcla fluctúe durante 6 minutos, luego agréguele agua caliente, luego deje que la carne hierva a fuego lento hasta que esté tierna.

  • ● Coloque los duraznos secos en otro recipiente, luego agregue un poco de agua y póngalo encima del fuego

  • ● Agregue a los duraznos secos: azúcar, canela y una cucharada de aceite, luego déjelo sobre el fuego hasta que se ablande.

  • ● Al final ponemos la carne en un plato para servir y le agregamos duraznos secos, luego decoramos con almendras fritas 

Comments